Focaccia-favoritt

by Julie Marlen Engel

Dette er min favorittoppskrift på Focacciabrød. Den er enkel og kjempegod.

Ingredienser

  • 1200 g hvetemel
  • 6 dl vann
  • 6 ss olje
  • 2 ts salt pluss flaksalt til å strø på toppen
  • 2 pk tørrgjær
  • 15 stksorte oliven (kan sløyfes)
  • 4 feddhvitløk
  • 10 stk soltørkede tomater (Kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Bland sammen 3 spiseskjeer olje, mel, salt og gjær. Ha i litt og litt av vannet og kna det sammen til en smidig deig.

Skjær tomatene i biter og hvitløkfeddene i skiver. Bland oliven, tomater og hvitløk inn i deigen. Ha deigen i en bolle, dekk til med et kjøkkenhåndle og sett den til heving. Den skal omtrent doble seg i størrelse.

Kna deigen igjen. Legg den i en stor, firkantet ildfast form (du kan også steke det uten form). Deigen skal være omtrent 6 centimeter tykk. Dekk til og la den etterheve i ca 20 minutter.

Dypp fingrene i mel og la små forsenkninger i deigen. Sett små kvister med rosmarin i hullene. Hell på sjenerøst med olje og dryss over flaksalt.

Stek brødet i ovnen på 180 grader i 30-35 minutter.

Oppskriften er fra art of taste. Som du ser har jeg doblet den, hvis ikke så blir det flatt og hardt. Og jeg rasper hvitløksfeddene. Og husk at focaccia er aller best med hjemmelaget aioli som dip.

Advertisements