Award winning;

by Julie Marlen Engel

Skolebrød. I fjor hadde jeg og Aslak skolebrødkonkurranse. Jeg vant. Her er oppskriften:

Du trenger:
– Ca. 1 kg mel, du trenger sikkert mer.
– 200 g. margarin.
– 200 g. sukker.
– 1 ts. kardemomme.
– 1 pk. gjær.
– 7 del. melk.
– 1 pk. Piano vaniljekrem.
– Melis.
– Kokkosmasse.

1. Bland alt det tørre.
2. Smuldre smøret i melblandingen.
3. Hell i melken, husk at den må være temperert i forhold til gjæra.
4. Elt til en smidig deig, det kan hende at du må ha i mer mel.
5. Hev til dobbel størrelse.
6. Bak ut som boller, lag hull i midten med fingeren og ha i vaniljekrem.
7. Pensle bollene med egg eller melk.
8. Stekes på 230 grader til de ser ferdige ut.
9. Avkjøl og lag glasur av melis og vann. Dypp i kokkos hvis ønskelig.
10. Voila! Verdens beste skolebrød.