Paradis

by Julie Marlen Engel

Dubai er fantastisk. Luktene, lydene, folkene, strendene, shopping, natur, bygg, kultur. Byen har alt. Og nå som jeg er hjemme igjen virker det hele som en drøm.

I hagen til Sjømannskirken i Dubai. Der traff vi mange flotte mennesker og fikk mange gode tips. Vi var på palmegudstjeneste der lørdagen før palmesøndag. Jeg anbefaler alle som skal til Dubai å stikke innom. Gode vafler har de i alle fall!

Dubai creek om kvelden.Creeken deler Dubai i to. Sidene kalles Dubai side og Deira side. Det tar om lag fem minutter å krysse med taxi. Elvetaxiene som går konstant koster 1 dirham, ca 1,6 kroner. Det er en flott opplevelse, det er ikke lurt å sitte fremst, da kan man bli litt våt når det kommer en bølge. Siden det er stor trafikk dulter de ofte litt i hverandre. Men det virker som om de har kontroll.

Wafi. Et kjøpesenter som er formet som en pyramide. Det er veldig flott utsmykket. Senteret er spekket av eksklusive butikker, samt TOP SHOP. Selve skatten finner du i kjelleren. En fantastisk souk (marked) med mange flotte og litt dyre butikker. Ingen jalla å finne her. Tepper, klær, møbler, kunst og andre flotte ting selges i de små butikkene. I denne souken maser ikke selgerne like så mye som i de som ligger i selve byen. Men det er bare å prute.

Til og med kjøpesentrene er flotte og overdådige.

Moskeene ligger tette som maurtuer. Imamer messes fra koranen over høytalerne. Noen moskeer er vakre, mens andre er ikke det.

Verdens største ditt og verdens største datt. Det er de tydelig opptatte av i Dubai. Dette er verdens høyeste flaggstang. De forente emiraters flagg.

Litt av den flotteste moskeen i Dubai, Jumeirah Mosque.

Det er lite søppel å se i gatene. Disse står over alt og man får 500 dirham i bot for å kaste boss på gatene. Kanskje vi burde innføre det i Norge og.

Advertisements